Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.04.2020

Mulholland Drive was oorspronkelijk een Twin Peaks-spin-off

door Vertigo

Mark Frost creëerde samen met David Lynch de tv-reeks Twin Peaks en heeft onthuld dat Lynch’ Mulholland Drive oorspronkelijk bedoeld was als een spin-off rond Sherilyn Fenns Twin Peaks-personage Audrey Horne.

“Ik woonde toen op Mulholland Drive, Los Angeles, en vond het een goeie titel,” zegt Frost in het boek Conversations with Mark Frost. “We overwogen om moderne noir-reeks te maken over Audrey in Hollywood.”

Volgens Frost kwam er zes jaar lang niets van het project in huis tot de Amerikaanse tv-zender ABC een pilootaflevering bestelde. Noch Frost, noch Fenn waren er echter bij betrokken en uiteindelijk toverde Lynch het idee om tot een film.

“Sherilyn wilde het heel graag doen,” zegt Frost. “Ze was ambitieus en we hadden waarschijnlijk een serie rond haar kunnen bouwen. Ik weet niet precies hoe het een pilootaflevering zonder haar geworden is.”

Fenn maakte een comeback als Audrey Horne in het derde seizoen van Twin Peaks en Frost zegt dat een vierde seizoen niet ondenkbaar is.

“Zolang mensen de serie provocatief en interessant vinden en er zich vragen bij blijven stellen, is het verhaal voor mij niet voorbij,” zegt hij.

Bron: The Playlist