Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.03.2021

Mrs. Doubtfire-regisseur reageert op virale tweet over KNT-versies van de film

door Vertigo

Mrs. Doubtfire-regisseur Chris Columbus heeft gereageerd op een virale tweet die beweert dat er vier versies van de film bestaan, elk met een ander keuringslabel. Zo zou er een NC-17-versie zijn die niet voor kinderen onder de zeventien geschikt is.

Volgens Columbus zijn er drie tot vier versies van de film, waaronder de kindvriendelijke PG-13-bioscoopversie en een expliciete R-rated-versie. Een NC-17-versie is er echter niet.

De verschillende versies zijn het gevolg van hoofdrolspeler Robin Williams’ neiging om te improviseren. “Robin en ik hadden een deal,” zegt Columbus. “Hij deed twee of drie takes gebaseerd op het script en improviseerde er daarna nog eens vijftien tot tweeëntwintig.”

Williams verzon voor elke take nieuwe grappen, waarvan sommigen niet voor een PG-13– maar wel voor een R-rated-film geschikt waren.

Columbus beschouwt de bioscoopversie als de definitieve en heeft geen plannen om de andere uit te brengen. “Ik zou er wel voor openstaan om een documentaire over de making-of van de film te maken,” zegt hij.

“Op die manier zouden mensen een aantal van de R-rated-scènes kunnen zien,” vervolgt hij. “Ik ben de meeste van Robins R-rated-grappen vergeten, maar ik herinner me wel nog dat ze hilarisch waren.”

Bron: EW