Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.02.2021

Mortal Kombat-regisseur deelt details over personages Sub-Zero en Scorpion

door Vertigo

Onlangs verscheen de eerste trailer van de nieuwe Mortal Kombat-verfilming en nu heeft regisseur Simon McQuoid meer details over de personages Sub-Zero (Joe Taslim) en Scorpion (Hiroyuki Sanada) onthuld.

Zo zegt McQuoid dat Sub-Zero de voornaamste slechterik is en Scorpion zijn rivaal. Beide personages hebben superkrachten, maar McQuoid wilde ook dat ze andere vaardigheden hadden en prijst de acteurs voor het waar te maken.

“Joe Taslim was lid van het Indonesische nationale judoteam,” zegt McQuoid. “Hij is een atleet en heeft het laten zien. Hiroyuki Sanada is een enorm getalenteerde zwaardvechter en een atleet op zijn eigen manier. Het was ongelooflijk om beiden aan het werk te zien.”

In tegenstelling tot in Paul W.S. Andersons Mortal Kombat is Scorpion deze keer niet een soort demoon, maar een samoerai. Om het personage zo authentiek mogelijk te maken, riep McQuoid de hulp in van Sanada.

“Hij heeft me heel goed geholpen,” zegt McQuoid. “We wilden trouw blijven aan de samoeraicultuur en het resultaat is een versie van Scorpion die heel echt maar ook heel krachtig aanvoelt. Zijn harnas straalt net als hem waardigheid en elegantie uit.”

Bron: Dark Horizons