Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.03.2021

Mortal Kombat-nummer van Praga Khan-duo te horen in nieuwe film

door Vertigo

Regisseur Simon McQuoid heeft onthuld dat Techno Syndrome (Mortal Kombat) van het Belgische duo The Immortals in de nieuwe Mortal Kombat-film zal te horen zijn.

The Immortals, opgericht door Praga Khan-duo Maurice Engelen en Olivier Adams, schreef het nummer voor de allereerste Mortal Kombat-game. Later was het ook in de verfilming van Paul W.S. Anderson te horen.

Volgens McQuoid vroeg componist Benjamin Wallfisch (Hidden Figures, Blade Runner 2049) tijdens hun eerste meeting onmiddellijk of hij bestaande muziek in de film mocht verwerken.

De regisseur ging akkoord omdat hij het bronmateriaal wilde respecteren en naar een hoger niveau tillen. “Ik vertelde Benjamin dat we de film heel ernstig namen en er goed over nadachten,” zegt McQuoid. “Uiteraard bevat hij ook komische en luchtige momenten.”

Hoewel Wallfisch nog niet had getekend om de muziek voor Mortal Kombat te componeren, had hij al een demo van een nummer gemaakt.

McQuoid was zodanig onder de indruk van het nummer dat hij het tijdens audities liet horen om de acteurs een idee te geven van wat hij met Mortal Kombat van plan was.

Dat wierp zijn vruchten af. Acteur Lewis Tan heeft namelijk gezegd dat het nummer hem overtuigde om voor de hoofdrol in de film te tekenen.

Bron: Collider