Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.05.2018

Morgan Freeman wordt beschuldigd van ongewenste intimiteiten en reageert

door Vertigo

Acteur Morgan Freeman is door acht vrouwen uit de entertainmentindustrie beschuldigd van seksuele intimidatie. Dat meldt een nieuw rapport van de Amerikaanse tv-zender CNN. Het gaat onder andere over productieassistentes en filmjournalistes. Geen van hen durfde tot nu toe naar voor komen uit angst dat ze hun job zouden verliezen.

Op de set van Going in Style, een misdaadfilm met Freeman, Michael Caine en Alan Arkin, zou Freeman een productieassistente tegen haar zin hebben bepoteld en opmerkingen hebben gemaakt over haar lichaam en kledij. De vrouw vertelde dat Freeman over haar onderrug wreef en meerdere pogingen ondernam om haar rok op te tillen terwijl hij vroeg of ze ondergoed aan had.

Tijdens de opnames van het goochekspektakel Now You See Me gaf Freeman volgens een medewerkster herhaaldelijk commentaar op haar uiterlijk en dat van haar assistente. “Als we wisten dat hij langs kwam, droegen we op de duur geen kleren meer die onze borsten of achterwerk accentueerden.”

Ook tijdens interviews zou Freeman zich ongepast hebben gedragen. CNN-journaliste Chloe Melas was zes maanden zwanger toen de acteur haar tijdens een persmoment voor Going in Style van kop tot teen bekeek en zei: “Ik wou dat ik daar in zat.” Hij zou er ook nog aan toegevoegd hebben dat ze er “rijp” uitzag.” Het incident werd gefilmd en Melas stapte naar het HR-departement van CNN dat op zijn beurt contact opnam met Warner Bros. De studio reageerde echter niet.

Een lid van de Hollywood Foreign Press Association, de uitreikers van de Golden Globes, had een gelijkaardige aanvaring met Freeman. Hij zou tijdens twee verschillende interviews opmerkingen gemaakt hebben over haar benen en rok. “Ik probeerde gewoon mijn job te doen en liet het varen,” zei de anonieme journaliste. “Ik wilde er hem niet over aanspreken, omdat hij ten eerste beroemd is, ten tweede er camera’s op ons gericht stonden en ten derde ik gewoon mijn werk wou doen.”

Freeman heeft inmiddels gereageerd op de beschuldigingen “Iedereen die mij kent of met mij heeft samengewerkt, weet dat ik nooit iemand met opzet zou beledigen of ongemakkelijk maken,” zei de acteur in een statement. “Ik verontschuldig mij tegenover iedereen die zich niet op zijn gemak of onrespectvol behandeld voelde. Dat was nooit mijn bedoeling.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: