Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.05.2018

Morgan Freeman reageert uitgebreider op beschuldigingen seksuele intimidatie

door Vertigo

Morgan Freeman werd onlangs door acht vrouwen beschuldigd van ongewenste intimiteiten. De acteur drukte daarna kort zijn spijt uit, maar heeft nu uitgebreider gereageerd.

“Ik ben er kapot van dat 80 jaar van mijn leven plots op de helling staan,” zei hij. “Alle slachtoffers van seksueel misbruik en intimidatie verdienen om aanhoord te worden. Het is echter niet correct om vreselijke gevallen van seksueel misbruik gelijk te stellen aan ongepaste complimenten of humor.”

“Ik geef toe dat ik de neiging heb om vrouwen en mannen in mijn omgeving gewaardeerd en op hun gemak te doen voelen. Dat uit zich bijvoorbeeld in grapjes en complimentjes aan vrouwen op een voor mij luchtige en humoristische manier. Dat kwam blijkbaar niet altijd zo over. Daarom heb ik mij verontschuldigd en ga ik dat blijven doen tegenover iedereen die ik, per ongeluk of niet, heb gekwetst.”

“Ik wil echter duidelijk maken dat ik geen onveilige werkomgevingen heb gecreëerd, geen vrouwen heb misbruikt en geen jobs of carrièrekansen heb aangeboden in ruil voor seks. Iedereen die het tegendeel beweert, liegt.”

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: