Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.05.2023

MOOOV kiest met Fomofilm voor nieuwe distributie-aanpak

door Vertigo

MOOOV gooit filmdistributie over een andere boeg. Ze kiezen niet langer voor speelweken en zetten volop in op enkelvoudige vertoningen. Een nieuwe titel per maand, van juni tot februari.

Zo willen ze elke maand overal in Vlaanderen en Brussel de losvaste afspraak worden voor bijzondere films, met heel veel zorg gekozen op verre festivals.

Samen met MO* zoomen ze in op de film, zijn maker en thema’s. Ze delen niet alleen twee letters in hun namen, maar ook een bezorgdheid over topics als migratie, diversiteit, klimaat en ongelijkheid.

Ze geven volgende maand het startschot met Yuni. In juli kan je naar Nudo Mixteco. En in augustus is het de beurt aan Memory Box. Bang om iets te missen? Ontdek alles op fomofilm.be of volg ze op @fomofilm_be!

Ze steken van wal op 12 juni. Daarna trekken ze twee weken en meer dan 30 vertoningen lang naar 12 steden overal in Vlaanderen en Brussel. Op het programma: de Indonesische film Yuni van Kamila Andini.

Yuni is een gedreven tiener die droomt van de universiteit. Als ambitieuze student weigert ze in het huwelijk te treden. Ze is vastberaden haar studies verder te zetten ondanks de druk van haar omgeving.

Yuni ging in 2021 aan de haal met de TIFF Platform Prize. De film houdt een rating van 100% op Rotten Tomatoes en was highest rated International Feature van Letterboxd Year in Review 2021.