Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.03.2020

MOOOV Filmfestival 2020 wordt online festival

door Vertigo

Door het coronavirus kan ook het MOOOV Filmfestival niet in zijn oorspronkelijke vorm doorgaan. Het festival zal echter nog steeds plaatsvinden van 21 april tot 4 mei in een online omgeving.

Daarnaast zal er een apart programma komen op Film Fest Gent in oktober 2020 en het Filmfestival van Oostende in januari 2021. De verschillende festivallocaties zullen doorheen het jaar extra inspanningen leveren om meer wereldfilm te tonen.

Ook met Sembènecinema blijft MOOOV het ganse jaar door wereldfilm in Vlaanderen stimuleren en het schoolprogramma wordt online aangeboden voor het hele derde trimester.

“MOOOV Filmfestival is een evenement waar, naast het vertonen van belangrijke verhalen uit de hele wereld, ontmoeting en dialoog centraal staan,” zegt artistiek directeur Marc Boonen. “Nu vragen we voor één keer, hoe vreemd dit ook aanvoelt, aan iedereen uitdrukkelijk thuis te blijven.”

Ook de jury’s blijven gedurende de festivalperiode actief. Ze bekijken vanop afstand de competitiefilms en reiken samen (online) een Award uit aan de winnende film. Het publiek zal ook een stem kunnen uitbrengen op de competitiefilms. Tot slot zal ook de Sembène Award nog steeds worden uitgereikt aan de Beste Wereldfilm.

“Deze beslissing nemen was moeilijk, maar we zijn ervan overtuigd dat het de juiste is,” laat de organisatie weten. “Waarom precies? Hoewel het festival nog enkele weken van ons verwijderd is, willen we onze verantwoordelijkheid nemen en de verspreiding van COVID-19 helpen voorkomen.”

“We merkten daarnaast dat het moeilijk werd om een kwalitatief festival te organiseren in deze periode. We hopen uiteraard dat de cinema’s en al de partners snel terug aan de slag kunnen, maar zelfs al heeft het gewone leven zich terug hervat op 21 april, zitten we nog met enorme logistieke vraagstukken en onzekerheden in de komende weken. Beter werken we dan aan een kwalitatief alternatief.”

We zijn enorm trots op al het harde werk van het ganse team en zijn dankbaar voor iedereen die vertrouwen in ons heeft en alle steun die we krijgen van betrokkenen. We blijven hard verder werken aan en kijken uit naar deze speciale en ongetwijfeld onvergetelijke versie van MOOOV Filmfestival 2020.”

Het aangepaste programma vind je vanaf 30 maart hier.

Lees meer over: