Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.04.2019

MOOOV 2019 pakt uit met tal van internationale gasten

door Vertigo

MOOOV Filmfestival kan dit jaar opnieuw uitpakken met een indrukwekkende lijst van aanwezig talent. Van 23 april tot en met 5 mei komen filmmakers van over de hele wereld afgezakt naar de 7 locaties in Vlaanderen om er hun films voor te stellen.

Naast de reeds aangekondigde namen zoals Sameh Zoabi (regisseur openingsfilm Tel Aviv On Fire), Philippe Faucon (winnaar MOOOV Oeuvre Award) en de internationale jury, is nu ook bekend dat het regisseursduo Cagla Zencirci & Guillaume Giovanetti de Turkse slotfilm Sibel komen voorstellen.

In de internationale jury van het festival zetelen verschillende filmmakers, acteurs en kunstenaars met films op het programma. Zo werpt jurylid Joël Karekezi met zijn film The Mercy of the Jungle een schitterende blik op de oorlogswaanzin in de jungle tussen Congo en Rwanda.

De cineaste Soudade Kaadan volgt met The Day I Lost My Shadow een moeder en haar zoontje in Syrië die een moedige en soms magische reis afleggen. Kaadan won daarmee de Luigi De Laurentiis Award won voor Beste Debuut op het Filmfestival van Venetië.

Actrice Damla Sönmez zet een ijzersterke vertolking neer in Sibel, de slotfilm van MOOOV, genomineerd voor een Gouden Luipaard op het vorige filmfestival van Locarno. Fotografe van het affichebeeld Ashima Narain zal op 4 mei haar werk toelichten tijdens de jaarlijkse Expo & Artist Talk.

Tot slot zullen twee juryleden van de kortfilmcomptitie, actrice en tevens dochter van topactrice Hiam Abbas, Lina Souale en regisseur Adolf El Assal aanwezig zijn bij de vertoningen van de langspeelfilms A mon âge, je me cache encore pour fumer en Sawah.

MOOOV Filmfestival loopt van 23 april tot 5 mei 2019 op 7 locaties in Vlaanderen: Beringen, Brugge, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout. Alle info vind je hier.

Lees meer over: