Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.07.2018

Moon-regisseur Duncan Jones onthult volgende project

door Vertigo

Onlangs kondigde Moon-regisseur Duncan Jones aan dat hij een stripverfilming zou maken, maar verklapte toen nog niet welke. Een nieuwe hint op Twitter lijkt echter te wijzen op Rogue Trooper, een comic van Gerry Finley-Day en Watchmen-tekenaar Dave Gibbons binnen het 2000 AD Mega-verse waartoe onder meer ook Judge Dredd behoort.

In een filmpje overloopt Jones via voiceover de mogelijke strips die hij zou kunnen verfilmen en beslist om sowieso iets uit het 2000 AD-universum te maken. Hij staat even stil bij Judge Dredd zelf, aangezien er op het volgens hem geweldige Dredd met Karl Urban nooit een sequel kwam. Uiteindelijk komt er echter iemand met dezelfde blauwe huidskleur en hanenkam van Rogue Trooper in beeld.

Rogue Trooper speelt zich af op de planeet Nu-Earth, die door chemische en biologische oorlogsvoering verwoest werd, en gaat over een genetisch gemanipuleerde supersoldaat met de naam Rogue. Hij gaat op zoek naar de Traitor General, een man die verantwoordelijk is voor de dood van Rogue’s drie strijdmakkers. Dat doet hij niet alleen. De persoonlijkheden van de drie gesneuvelde soldaten werden namelijk elk geüpload in een chip en die draagt Rogue met zich mee.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: