Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.02.2020

Mission: Impossible-regisseur teaset ‘obscene’ stunts in deel zeven en acht

door Vertigo

Regisseur Christopher McQuarrie blikte Mission: Impossible – Rogue Nation en Mission: Impossible – Fallout in en is bezig met de voorbereidingen voor het zevende en achtste deel in de reeks. Wat de stunts betreft, legt hij de lat nog een beetje hoger.

“We hebben drie obscene dingen bedacht die Tom Cruise eigenstandig zal uitvoeren en die mij de stuipen op het lijf jagen,” zegt McQuarrie in de podcast van Empire en voegt er aan toe dat de helikopterachtervolging uit Mission: Impossible – Fallout erbij zal verbleken.

Hoewel de twee films na elkaar zullen gedraaid worden, weet McQuarrie nog niet echt hoe ze met elkaar zullen verbonden zijn: “Een maand geleden heb ik een belangrijk puzzelstukje van deel zeven gewijzigd en plots had ik in acht minuten de plot uitgedokterd.”

Acteur Henry Czerny maakt in het tweeluik een comeback als Kittridge uit de allereerste Mission: Impossible-film. “Ik schreef een scène zonder dat ik wist welke personages erin zouden zitten en plots kwam Kittridge in mij op en werd het iets helemaal anders.”

Bron: Dark Horizons