Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.03.2021

Minister van Gelijke Kansen Bart Somers reageert op homofobe uitspraken mogelijk VAF-bestuurslid

door Vertigo

Bart Somers, de Vlaamse minister van Gelijke Kansen, heeft gereageerd op de homofobe en andere controversiële uitspraken van Merlina– en Postbus X-scenarist Jef Elbers die onlangs door het Vlaams Belang als bestuurslid van het VAF werd voorgedragen.

Volgens Somers kaderen Elbers uitspraken binnen het algemene homofobe karakter van het Vlaams Belang hoewel ondervoorzitter Chris Janssens dat onlangs ontkende.

“Als het Vlaams Belang en mijnheer Janssens ook maar iets menen van hun afwijzing van homohaat, dan distantiëren ze zich niet alleen onmiddellijk van dhr. Elbers, maar trekken ze zijn kandidatuur op staande voet terug in,” zegt Somers in De Standaard.

In tegenstelling tot Jannsens denkt Somers dat het nog niet te laat is om Elbers’ kandidatuur in te trekken. Als Vlaams Belang dat zelf niet wil doen, zegt Somers dat het VAF een beroep kan doen op de deontologische code om Elbers te weigeren.

“Leden van de raad van bestuur moeten waken over een positieve beeldvorming van het VAF,” zegt Somers. “Met een homofoob en racistisch figuur als Jef Elbers lijkt dat hoogst problematisch.”

Bron: De Standaard

Lees meer over: