Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.11.2019

Midway legt Doctor Sleep plat aan Amerikaanse box-office

door Vertigo

Midway heeft het Veterans Day-weekend aan de Amerikaanse box-office gewonnen met 17,5 miljoen dollar. Met een prijskaartje van 100 miljoen dollar heeft de WO II-film echter nog een lange weg af te leggen naar winst.

Doctor Sleep was de favoriet om de eerste plaats te veroveren met 25 miljoen dollar. De sequel op The Shining stelt echter teleur met 14,1 miljoen dollar en de tweede plek.

Twee andere nieuwkomers vochten het uit voor de derde plek. De brandweerkomedie Playing with Fire haalde het met 12,8 miljoen dollar van de romcom Last Christmas (11,6 miljoen dollar).

Terminator: Dark Fate zakt vier plaatsen en sluit de top vijf af met 10,8 miljoen dollar. De film bracht in totaal nog maar 199,4 miljoen dollar op wereldwijd en zou zeker 120 miljoen dollar verlies maken.

Ook Joker moet vier plekken inboeten en belandt met 9,2 miljoen dollar op zes. Globaal staat de teller al op 984,7 miljoen dollar en is de 1 miljard dollar in zicht.

Tot slot debuteerde Honey Boy met Shia LaBeouf in vier bioscopen. De film scoorde een gemiddelde van 72.206 dollar, het op Avengers: Endgame, The Farewell, Jay and Silent Bob Reboot en Parasite na beste van dit jaar.

Bron: THR

Lees meer over: