Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.05.2021

Trailer-time: fantasy met Dev Patel, Matt Damon in Frankrijk en Stephen King-bewerking

door Vertigo

The Green Knight

De fantasyfilm The Green Knight van regisseur David Lowery (Ain’t Them Bodies Saints, A Ghost Story) haalt na ruim één jaar uitstel door de coronacrisis op 30 juli de Amerikaanse zalen en nu staat de trailer online.

Het verhaal is gebaseerd op het middeleeuwse gedicht Sir Gawain and the Green Knight en gaat over Sir Gawain (Dev Patel), de neef van koning Arthur (Sean Harris) die eropuit trekt om het tegen een enorme groene ridder (Ralph Ineson) op te nemen.

Stillwater

In de thriller Stillwater van Tom McCarthy (Spotlight) speelt Matt Damon een ruige arbeider uit Oklahoma genaamd Bill die naar Marseille trekt om er zijn dochter (Abigail Breslin) op te zoeken.

Zij zit in de gevangenis voor een moord die ze naar eigen zeggen niet gepleegd heeft. Bill verhuist naar Frankrijk en probeert er alles aan te doen om haar vrij te krijgen. Stillwater loop vanaf 30 juli in de Amerikaans bioscopen.

Lisey’s Story

Apple TV+ heeft de trailer van Lisey’s Story gedeeld, een miniserie van regisseur Pablo Larraín (Jackie) en scenarist Stephen King naar zijn gelijknamige roman. De reeks is vanaf 4 juni te zien op de streamingdienst.

De plot draait rond Lisey (Julianne Moore) die twee jaar na de dood van haar man (Clive Owen) geconfronteerd wordt met herinneringen aan hun huwelijk die ze had verdrongen.

Bron: The Playlist, The Playlist, The Playlist