Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.08.2022

Michelle Yeoh verklapt waarom Quentin Tarantino haar niet castte in Kill Bill

door Vertigo

Quentin Tarantino is al heel zijn leven een fan van het werk van Michelle Yeoh. Toch liet hij de kans liggen om haar een rol te geven in zijn twee Kill Bill-films. Daar had hij een heel specifieke reden voor, onthult de actrice.

“Ik vond dat ook vreemd. Daarom stelde ik hem de vraag”, licht Yeoh toe. “Hij is een slimme vent. Hij vertelde me dat er niemand ooit zou geloven dat Uma Thurman de vloer met mij kon aanvegen.”

Dat Yeoh sowieso nog films maakt, is overigens ook aan de regisseur te danken. Nadat de actrice zich in 1996 bezeerde bij de opnames van The Stuntman, overwoog ze haar acteerpensioen. Tarantino overtuigde haar om toch door te zetten.

“Ik dacht dat mijn rug gebroken was en nooit meer zou kunnen lopen”, verklaart de actrice. “Maar Quentin kan verdorie overtuigend zijn. Hij praatte net zo lang op me in tot ook ik ervan overtuigd was dat ik het acteren nog niet de rug mocht toekeren.”

Dat leverde Michelle Yeoh geen windeieren op. Er is dit jaar zelfs volop sprake van een Oscarnominatie voor haar rol in Everything Everywhere All At Once. Mocht Tarantino ooit een derde Kill Bill-film draaien, dan wordt haar naam ook daarvoor genoemd.

Bron: Variety