Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.07.2022

Michelle Rodriguez laaiend over Fast X-regisseurswissel

door Vertigo

Fast X, de tiende film van de Fast & Furious-franchise, begon niet onder een goed gesternte. Al na enkele dagen bolde regisseur Justin Lin het af. De man die plots moest overnemen was de Franse regisseur Louis Leterrier, die meteen ook een Franse crew meebracht. Afgaande op de woorden van actrice Michelle Rodriguez ging dat verrassend vlot.

“Geloof me, na een paar weken zonder regisseur wist ik ook niet wat we zouden aanvangen”, zegt ze. “Maar Louis Leterrier kwam met een enorme dosis liefdevolle energie. Het was lang geleden dat we nog eens iemand aan het roer hadden met het enthousiasme van een echte fan. Hij neemt ons mee naar plekken waar we nog niet geweest zijn.”

Rodriguez ziet de regisseurswissel dan ook als een uitgelezen kans. “We maken deze films al 20 jaar”, verklaart de actrice. “Na zoveel tijd wordt het allemaal wat gewoontjes en vergeet je soms waarom je het ook alweer doet. Tot iemand als Louis er instapt en je er opnieuw aan herinnert hoe we iets magisch kunnen maken. We hebben zoveel geluk dat hij er is.”

Fast X verschijnt halverwege mei 2023 in de bioscopen.

Bron: Dark Horizons