Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.02.2017

Michaël R. Roskams Le fidèle scoort nu al Amerikaanse verdeler

door Marlies Hamal

Regisseur Michaël R. Roskams nieuwste film Le fidèle (The Racer and the Jailbird) is op het Filmfestival van Berlijn verkocht aan de Amerikaanse distributeur Neon. Neon zal de film in de Verenigde Staten uitbrengen, maar een releasedatum moet nog worden vastgelegd.

Bart Van Langendonck van Savage Film, die de film samen met Pierre-Ange Le Pogam van Stone Angels produceert, was alvast opgetogen: “Michaël en ik kijken ernaar uit opnieuw samen te werken met Tim League van Neon, die ook een grote hulp was bij het lanceren van onze eerste film Rundskop in 2011.” Le Pogam sloot zich daarbij aan: “We weten dat Tom, Tim en hun hele team fantastische partners zullen zijn. En ze zijn gedreven, net zoals Michaël, Bart en ikzelf waren tijdens het maken van deze film.”

In Le fidèle speelt Matthias Schoenaerts, die na Rundskop en The Drop voor de derde keer met Roskam samenwerkt, een gangster die verliefd wordt op een vrouwelijke racer (Adèle Exarchopoulos). Hun relatie zorgt echter voor de nodige spanningen.

Bron: Variety