Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.11.2019

Michael Madsen paste bijna voor iconische Reservoir Dogs-rol

door Vertigo

Acteur Michael Madsen onthult in de docu QT8: The First Eight dat hij bijna paste voor de rol van Vic Vega aka Mr. Blonde in Quentin Tarantino’s Reservoir Dogs. Het personage wordt doodgeschoten door Tim Roths Mr. Orange.

“Ik weet niet waarom Tarantino mij Mr. Blonde wou laten spelen,” zegt Madsen. “Ik wou niet vermoord worden door Tim Roth en ik vroeg Tarantino wie dat in hemelsnaam was. Ik wou mij laten vermoorden door Harvey Keitel, maar niet door Tim Roth.”

Madsen had voor Reservoir Dogs al onder meer Oliver Stones The Doors en Ridley Scotts Thelma & Louise achter de rug, terwijl Roth een relatieve nieuwkomer was in Hollywood. Ook hij had echter zijn twijfels, omdat hij niet graag auditie doet. Uiteindelijk speelden beide acteurs in de film mee.

“Op het einde van de eerste draaidag, gaven we elkaar een knuffel,” zegt Madsen. “We zaten allebei onder het vals bloed. Als dat begint te drogen, wordt het heel kleverig en dus plakten we aan elkaar vast. De mensen van de kostuumafdeling waren bang dat onze kleren zouden scheuren als ze ons zouden proberen losstrekken.”

Bron: IndieWire