Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.05.2019

Michael Jackson-project Taika Waititi afgevoerd, zijn Akira krijgt releasedatum

door Vertigo

Regisseur Taika Waititi (What We Do in the Shadows, Thor: Ragnarok) heeft zich teruggetrokken als de coregisseur van Bubbles, een stop-motionanimatiefilm over de chimpansee van Michael Jackson. Bijgevolg heeft ook Netflix het project de rug toegekeerd. De streamingdienst zou de film van Waititi en Mark Gustafson uitbrengen.

Bubbles was in handen van Starburns, het productiehuis achter Charlie Kaufmans stop-motion-film Anomalisa. Toen de stekker uit het project getrokken werd, waren reeds twee dozijn mensen bezig met de voorbereidingen.

Zij zouden niet blij zijn met het nieuws aangezien ze andere stop-motionprojecten zoals Wendell and Wild van Henry Selick (The Nightmare Before Christmas, Coraline) en Guillermo del Toro’s Pinocchio links lieten liggen om met Waititi samen te werken.

Dit najaar komt Waititi’s nieuwe film Jojo Rabbit in de zalen en daarna gaat hij aan de slag met een remake van de animeklassieker Akira. Daarvoor werd ondertussen een Amerikaanse releasedatum geprikt, namelijk 21 mei 2021. Dat betekent dat de film het aan de box-office gaat opnemen tegen John Wick: Chapter 4.

Bron: The Playlist, /Film

Lees meer over: