Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.10.2021

Michael J. Fox wil koste wat kost Parkinson-geneesmiddel vinden

door Vertigo

Back to the Future-acteur Michael J. Fox viert binnenkort de 20e verjaardag van de Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research, de organisatie die hij oprichtte nadat hij zelf in 1991 de ziekte van Parkinson kreeg.

Fox zamelde tot nu toe meer dan één miljard dollar in om onderzoek te doen naar de ziekte en therapieën te ontwikkelen. “Sommige therapieën hebben het leven van veel mensen heel wat verbeterd,” zegt hij.

“Ik geniet zelf meer van het leven en voel me beter in mijn vel dan 20 jaar geleden,” vervolgt hij. “Ik kan gaan zitten en tot rust komen. Dat was 25 jaar geleden onmogelijk en komt door de medicatie en therapieën die we mee hebben ontwikkeld.”

De acteur hoopt dat de ziekte in de toekomst volledig zal kunnen voorkomen worden. “Als we een manier kunnen vinden om ze te identificeren voordat ze zich manifesteert door bijvoorbeeld een haarlok te bestuderen, zouden we ze kunnen bestrijden en mogelijk voorkomen,” zegt hij.

“Ik wil koste wat het kost een geneesmiddel vinden,” vervolgt hij. “Ik ben toegewijd en ga niet stoppen tot het gebeurt.”

Bron: Variety

Lees meer over: