Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.06.2019

Michael Douglas zegt dat Steven Spielberg hem een award kostte in Cannes

door Vertigo

In 2013 was Michael Douglas in de running voor de prijs van Beste Acteur tijdens het filmfestival van Cannes. Hij speelde namelijk de hoofdrol in Steven Soderberghs Behind the Candelabra, een kanshebber op de Gouden Palm. Volgens Douglas strooide juryvoorzitter Steven Spielberg echter roet in het eten.

“Er werd gefluisterd dat ik de favoriet was om de award voor Beste Acteur te winnen,” zei Douglas. “Spielberg stak daar echter een stokje voor omdat Behind the Candelabra een HBO-film was. Nu zie ik dat er ruzie en discussie is over films van Showtime en Netflix en ik vind dat er een oplossing moet komen.”

Douglas voegde eraan toe dat Behind the Candelabra in de Verenigde Staten uitgezonden werd door HBO, maar in de rest van de wereld een bioscooprelease kreeg. HBO kocht de film over de pianist Liberace (Douglas) en zijn partner Scott Thorson (Matt Damon) omdat geen enkele Hollywood-studio er door het LGBTQ-onderwerp in geïnteresseerd was.

Spielberg is van mening dat tv-films niet voor Oscars maar alleen voor Emmys in aanmerking mogen komen. Zijn Cannes-jury bestond onder meer uit Ang Lee, Nicole Kidman, Christoph Waltz en Lynn Ramsay en reikte de prijs voor Beste Acteur uiteindelijk uit aan Bruce Dern voor Nebraska.

Bron: IndieWire