Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.10.2021

Michael Caine stopt niet met acteren ondanks aankondiging pensioen

door Vertigo

Michael Caine kondigde onlangs in het BBC-radioprogramma Kermode and Mayo aan dat hij na de opnames van het komisch drama Best Sellers, dat onlangs in de VS verscheen, gestopt was met acteren, onder meer omdat hij daarvoor te vroeg moest opstaan.

Volgens Caines woordvoerders gaat de acteur echter niet met pensioen. Insiders zeggen zelfs dat hij momenteel twee scripts aan het bekijken is. “Ik sta al 50 jaar op om 06.00 om films te maken en ik ben niet van plan om mijn wekker weg te gooien,” reageert Caine zelf en bevestigt het nieuws op Twitter.

In Kermode and Mayo vertelde Caine dat hij verschillende redenen had om met pensioen te gaan. “Ik heb al twee jaar niet meer geacteerd en ik heb een probleem aan mijn ruggengraat waardoor ik niet zo goed kan wandelen,” zei hij. “Bovendien heb ik een aantal succesvolle boeken geschreven, dus ik ben auteur geworden.”

Caine, die in Best Sellers een schrijver speelt, voegde eraan toe dat het beroep zijn voordelen heeft. “Als acteur moet je om 06.30 opstaan om naar de studio te gaan,” zei hij. “Als auteur begin je te werken zonder uit je bed te komen.”

“Verder werden me de voorbije twee jaar weinig rollen aangeboden omdat niemand films maakt waar ik in wil meespelen en omdat ik er 88 ben,” vervolgde hij. “Er is niet bepaald een overvloed aan scripts met een 88-jarige hoofdpersonage.”

Bron: ScreenRant, Variety

Lees meer over: