Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.09.2020

Michael Bays pandemiethriller onder vuur voor niet naleven coronamaatregelen

door Vertigo

Hoewel de film geïnspireerd is door de coronacrisis, ging het er op de set van de door Michael Bay geproduceerde thriller Songbird naar verluidt niet honderd procent veilig aan toe.

Volgens een anonieme medewerker werden sommige maatregelen geschrapt omdat er niet genoeg tijd was om de film binnen de voorziene negentien dagen in te blikken.

“Eenmaal bepaalde regels niet meer ernstig worden genomen, beginnen mensen te redeneren dat ze geen anderhalve meter afstand moeten houden,” zegt de anonieme medewerker.

“Er was geen controle,” vervolgt hij. “Zo kwam niemand me vertellen om gezichtsbescherming te dragen, terwijl dat zou moeten gebeurd zijn.”

Songbird-producenten Jason Clark en Jeanne Volturno ontkennen het hele verhaal. “Ik heb niets dergelijks opgemerkt en denk dat de set zo veilig mogelijk was,” zegt Clark.

Volturno benadrukt dat Songbird een van de eerste producties was na het begin van de coronacrisis. “Het was een uitdaging omdat we moesten zoeken naar een juiste werkwijze,” zegt ze.

Bron: The Playlist

Lees meer over: