Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.01.2022

Michael Bay verplichtte Ben Affleck om er ‘sexy’ uit te zien in Armageddon

door Vertigo

Ben Affleck heeft teruggeblikt op zijn rol in Michael Bays verguisde, maar succesvolle Armageddon. Daarin speelt hij een arbeider op een boorplatform die samen met een aantal collega’s door NASA wordt gerekruteerd om te voorkomen dat een asteroïde al het leven op aarde uitroeit.

“Disney bouwde twee sets om tot gigantische kraters en ik stond er niet eens bij stil dat het uitgangspunt van de film compleet absurd was,” zegt Affleck. “Waarom zou je arbeiders opleiden tot astronauten in plaats van omgekeerd? Je zou toch denken dat het eerste een pak moeilijker is. Het was echter een leuke ervaring.”

De acteur had er wel moeite mee dat Bay en producent Jerry Bruckheimer hem en zijn tegenspelers verplichtten om er ‘sexy’ uit te zien. Zo moest hij naar de zonnebank gaan, zijn gebit laten corrigeren, fitnessen en zich insmeren met olie.

“Het leek wel zo’n kalender met topless mannen die in een garage autobanden staan op te heffen,” zegt Affleck. “Michael had glinsterende, geoliede mannentorso’s voor ogen en zei dat hij die beelden in de trailer zou steken om tickets te verkopen.”

Affleck voegt eraan toe dat zijn kinderen Armageddon hebben gezien en de film best goed vinden. “Ze lachen me wel constant uit en vragen waarom ik met een tank op de maan reed, maar ze hebben zich geamuseerd,” zegt hij.

“Naar The Town willen ze niet eens kijken”, vervolgt hij, een verwijzing naar zijn tweede langspeler als regisseur.

Bron: IndieWire