Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.03.2021

Michael B. Jordan officieel regisseur Creed-threequel

door Vertigo

Onlangs herhaalde actrice Tessa Thompson het gerucht dat Michael B. Jordan zijn regiedebuut gaat maken met Creed III, waarin hij ook opnieuw de hoofdrol zal vertolken, en nu heeft studio MGM het nieuws officieel aangekondigd. De film zal in november 2022 de zalen halen.

“Ik heb altijd al de ambitie gehad om te regisseren, maar ik wachtte op het goede moment,” zegt Jordan. “Dit is het goede moment.”

Jordan voegt eraan toe dat hij zelfzekerder en volwassener is geworden, en veel uit zijn samenwerkingen met regisseurs Ryan Coogler (Creed, Black Panther) en Denzel Washington (het nog te verschijnen Journal for Jordan) heeft geleerd.

“De Creed-films en hun thema’s liggen me heel nauw aan het hart,” vervolgt Jordan. “Ik kijk ernaar uit om het volgende hoofdstuk in Adonis Creeds verhaal te vertellen en de verantwoordelijkheid van regisseur en hoofdrolspeler te dragen.”

Naast Jordan keren ook Thompson en Phylicia Rashad terug voor de threequel. De film wordt geschreven door Keenan Coogler (Space Jam: A New Legacy) en Zach Baylin (King Richard), naar een idee van Ryan Coogler.

Bron: IndieWire

Lees meer over: