Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.05.2018

Met Manhunt-trailer keert John Woo terug naar zijn actieroots

door Vertigo

Het is alweer een tijd geleden dat John Woo nog eens een onversneden actiefilm in de stijl van The Killer of Hard-Boiled maakte, maar met Manhunt keert de Chinese regisseur terug naar zijn roots. Manhunt is een remake van een Japanse film uit 1976 met de intussen overleden Ken Takakura in de hoofdrol.

Takakura was Woo’s lievelingsacteur en Manhunt wordt aan hem opgedragen. “Hij heeft zo’n grote invloed gehad op mijn films,” zei Woo. “Ik was op zoek naar een manier om hem te eren en toen ik werd gevraagd om een remake van Manhunt te draaien was ik meteen enthousiast.”

De film gaat over een Chinese advocaat die valselijk beschuldigd wordt van overval, moord en verkrachting en samenwerkt met een Japanse detective om de echte daders te vatten. “Het was leuk om terug een actieprent te maken,” zei Woo, die zich de laatste jaren vooral op historische films toespitste, “maar de film heeft meer dan dat om het lijf. Het is een heel romantisch, menselijk verhaal.”

Manhunt ging vorig jaar in première op het filmfestival van Venetië waar de film matig onthaald werd. Wel kwam er positieve commentaar op het ontwerp van de sets en de complexe en leuke actiescènes. Netflix brengt de film uit op 4 mei.

Bron: The Playlist

Lees meer over: