Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.10.2016

Mel Gibson verbreekt stilte over donkere periode

door Vertigo

Sinds zijn antisemitische dronkenmanspraat tijdens een arrestatie in 2006 is Mel Gibson jarenlang persona non grata geweest in Hollywood. De Oscarwinnaar werkt momenteel gestaag aan een comeback en heeft voor het eerst in tien jaar met Hacksaw Ridge ook weer een film geregisseerd. Naar aanleiding van dat oorlogsdrama blikt Gibson in menig interview terug op de turbulente periode.

De Braveheart-acteur beseft dat hij toen over de schreef gegaan is, maar voelt zich ook oneerlijk behandeld. Hij was toen naar eigen zeggen straalbezopen en had zichzelf niet meer in de hand. De racistische uitspraken die hij toen gedaan heeft, stroken niet met hoe hij in werkelijkheid is. De acteur beweert nog nooit iemand gediscrimineerd te hebben en vindt het dan ook zeer spijtig dat hij al jarenlang wordt afgerekend voor dat ene incident.

“Het is intussen tien jaar geleden. Ik drink niet meer en beschouw het als een stommiteit uit het verleden. Dat anderen het blijven bovenhalen vind ik eigenlijk vervelend en oneerlijk”, getuigt hij. Gibson hoop vooral dat mensen het voorval eindelijk zullen loslaten.

Bron: Variety

Lees meer over: