Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.01.2019

Meer plotdetails en aliens uit Men in Black International onthuld

door Vertigo

In Men in Black International gaan Agent H (Chris Hemsworth) en Agent M (Tessa Thompson) op zoek naar een mol in de Britse afdeling van het geheime agentschap. Hun zoektocht leidt hen naar New York, Istanbul, Italië en Londen. Bovendien heeft Agent H de dood van een afgezant van een buitenaardse overheid op zijn geweten.

Net zoals in de vorige drie delen van de reeks zullen tal van aliens hun opwachting maken in de film. Deze werden niet langer ontworpen door de legendarische Rick Baker, maar door Jeremy Woodhead (Doctor Strange, Avengers: Age of Ultron). Hij creëerde tussen de 400 en 500 nieuwe wezens, waaronder Pawny (stem van Kumail Nanjiani).

Hij is de laatste van zijn soort en verstopte zich op aarde vermomd als een schaakstuk. Pawny staat Agent H en M bij in hun strijd tegen Les Twins, gespeeld door dansduo Laurent en Larry Bourgeois. Hemsworth was onder de indruk van hun moves, maar zelf moest de Thor-acteur zich een beetje inhouden.

“Thors stunts zijn heel ingewikkeld,” zei hij, “maar het voelt alsof er een atoombom afgaat telkens hij met zijn hamer slaat. Alles voelt uitvergroot en onmenselijk aan. Op de set van Men in Black International suggereerde ik constant om een salto te maken of van het ene gebouw naar het andere te springen. Men wees er mij echter op dat mensen dergelijke dingen niet doen.”

De stunts worden overzien door Wade Eastwood. Hij werkte aan de laatste twee Mission: Impossible-films en haalde Hemsworth uit zijn comfortzone door hem onder meer met auto’s te laten driften.

Tenslotte speelt Tessa Thompson het eerste lid van de organisatie dat niet gerekruteerd werd, maar spontaan heeft gesolliciteerd. De actrice hoopt dat de nieuwe film één bepaald aspect van het origineel bevat.

“In het begin van de eerste film wordt er over immigratie gepraat,” zei ze, “en Will Smith maakt een paar heel rake grappen over etniciteit. Volgens mij is het mogelijk om een escapistische film te maken met een boodschap, een warm hart en een satirische blik op de wereld zonder dat het prekerig wordt.”

Ontdek enkele van de nieuwe aliens uit Men in Black International hieronder:

Bron: /Film, EW