Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.06.2020

Meer details voor Cannes 2020 geselecteerde Studio Ghibli-film onthuld

door Vertigo

Onlangs kondigde Studio Ghibli aan dat Gorô Miyazaki, de zoon van Hayao Miyazaki, aan een computergeanimeerde film werkt en bij de onthulling van de Cannes 2020-selectie werd onthuld dat het om Aya to Mayo of Aya and the Witch gaat.

Het verhaal is gebaseerd op het kinderboek Earwig and the Witch van Diana Wynne Jones en gaat over een weesmeisje genaamd Earwig dat geadopteerd wordt door de gemene heks Bella Yaga.

Hayao Miyazaki bewerkte eerder Jones’ Howl’s Moving Castle voor Ghibli en Gorô Miyazaki regisseerde reeds de animatiefilms Tales from Earthsea en From Up on Poppy Hill voor de studio.

“Tijdens het bekijken van de eerste beelden vroeg ik mij af of Aya and the Witch kan scoren na de coronacrisis,” zegt Studio Ghibli-producent Toshio Suzuki. “Toen besefte ik dat de film gekenmerkt wordt door Aya’s wijsheid. Met wijsheid kunnen we alles aan.”

“Als Pippi Langkous het verhaal van het sterkste meisje ter wereld is, dan is Aya and the Witch het verhaal van het slimste meisje ter wereld,” vervolgt hij. “Ze is ondeugend maar schattig en doet mij denken aan Gorô zelf. Toen ik hem dat vertelde, was hij verlegen.”

Bron: EW