Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.09.2021

Meer details over Christopher Nolans atoombomfilm en Universal-deal onthuld

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat Christopher Nolan in zee gaat met Universal voor een film over fysicus J. Robert Oppenheimer en het ontstaan van de atoombom. Nu zijn er meer details over het project onthuld.

Het verhaal gaat niet alleen over de rol van de atoombom in WO II, maar doet ook uit de doeken hoe Oppenheimer na de oorlog opriep tot meer internationale controle op kernwapens en zich kantte tegen de ontwikkeling van de waterstofbom.

De film heeft een budget van 100 miljoen dollar en er komen uitgebreide visuele effecten bij kijken. Universal wil hem ofwel eind 2023, ofwel in 2024 uitbrengen. Nolan zou een exclusieve bioscooprelease van 90 tot 120 dagen gevraagd hebben, maar het is onduidelijk of de studio daarmee akkoord zal gaan.

Universal zou in elk geval een uitzondering maken op zijn deal met Amerikaanse bioscoopketens als AMC en Cinemark om films minstens 17 dagen in de zalen te laten lopen voordat ze op VOD- of streamingplatformen verschijnen.

Naast Universal konden ook Sony, MGM, Paramount en Nolans voormalige vaste studio Warner het script inkijken. Sommige studio’s waren bezorgd dat het onderwerp van de film niet commercieel genoeg was en daarom het prijskaartje niet waard zou zijn.

Bron: Variety

Lees meer over: