Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.01.2020

Meer details Leia-comeback in Star Wars: The Rise of Skywalker onthuld

door Vertigo

Carrie Fisher overleed drie jaar geleden, maar haar personage Leia duikt dankzij ongebruikte footage uit Star Wars: The Force Awakens op in The Rise of Skywalker.

Volgens coscenarist Chris Terrio werd er ook voor haar tekst enkel met bestaand audiomateriaal gewerkt en kwam haar flashback met Luke (Mark Hamill) tot stand middels archiefbeelden van Return of the Jedi.

“Leia is echter veel veranderd sinds de originele trilogie en dus ben ik niet zeker of we audio uit de originele trilogie hebben gebruikt,” voegt hij eraan toe. “Haar stem is anders en ze is uiteraard ouder en wijzer. Bovendien speelde Carrie haar niet op dezelfde manier. Sowieso hebben we geprobeerd om zo trouw mogelijk te blijven aan haar acteerprestatie.”

Verder heeft Terrio onthuld waarom Rey (Daisy Ridley) op het einde enkel de Force Ghosts van Luke en Leia ziet en niet die van Ben Solo (Adam Driver). Dat was een beslissing van regisseur J.J. Abrams.

“Het is niet alsof er nooit andere Force Ghosts aan Rey zullen verschijnen nu ze het eerste lid van een nieuwe Jedi-orde is,” zegt Terrio. “Alle Jedi staan achter haar, maar J.J. wou het moment waarop Leia verschijnt als een Force Ghost en eindelijk herenigd is met haar tweelingbroer Luke niet bederven.”

“Leia’s thuisplaneet Alderaan is niet meer,” vervolgt hij. “Ze heeft Luke nooit kunnen tonen waar ze opgroeide als prinses, maar Luke kon haar tonen waar hij opgroeide als boer. De tweeling is echter nooit samen naar Tatooine afgezakt en zowel J.J. als ik vonden het heel emotioneel dat je ze samen ziet nadat Rey hun lightsabers begraaft.”

“De bedoeling was om Leia een plaats te geven in het Jedi-pantheon,” voegt hij eraan toe. “Dat was moeilijk zonder nieuwe footage, maar dat werd de drijvende kracht achter het verhaal van Rey. Zij zet de Jedi-training van Leia in haar plaats verder en zo kon Leia zowel Luke als hun vader en alle andere Jedi vervoegen als een Force Ghost.”

Tot slot denkt Terrio dat het mogelijk te shockerend zou geweest zijn als alle Jedi aan Rey waren verschenen. “Het kon een leuke toets geweest zijn nadat Rey hun stemmen hoort, maar we vonden het krachtiger dat ze alleen haar twee meesters ziet.”

“Rey bevond zich in de unieke positie van door twee Skywalkers getraind te zijn en zo verslaat ze ook de Emperor,” vervolgt hij. “Zij, Luke en Leia bundelen hun krachten aangezien Rey hun lightsabers gebruikt.”

Bron: /Film, /Film