Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.06.2020

Meer details heropeningsstrategie Belgische bioscopen onthuld

door Vertigo

Volgend op de vergadering van woensdag 3 juni heeft de Nationale Veiligheidsraad toestemming gegeven voor de heropening van de bioscopen in België.

Bioscopen mogen vanaf 1 juli weer openen onder bepaalde voorwaarden met een maximum aantal bezoekers van 200 personen per voorstelling.

De Federatie van Cinema’s van België (FCB) en de Belgische Vereniging van Filmdistributeurs (VFDB) zijn tevreden met deze beslissing en kijken er naar uit om liefhebbers van het grote scherm opnieuw te laten genieten van een veilige en beveiligde ontspanningsactiviteit dicht bij huis.

Sinds de sluiting van de bioscopen in België op 13 maart hebben de bioscoopuitbaters een duidelijk protocol opgesteld om een gecontroleerde heropening van de zalen te garanderen. Alle maatregelen van dit protocol stellen de veiligheid van de werknemers en bezoekers voorop.

Het protocol is gebaseerd op drie pijlers:

– Controle van de in- en uitstroom van bezoekers
– Social distancing tijdens het bezoek
– Hygiënemaatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen

Om deze maatregelen in de praktijk toe te passen, zullen aanpassingen nodig zijn op vlak van filmprogrammering, de inrichting van de zalen, de aankoop en de controle van de tickets, net als op het gebied van de hygiënische maatregelen en middelen. Bij heropening zullen al deze maatregelen steeds duidelijk en via alle beschikbare kanalen aan bezoekers en personeel worden gecommuniceerd.

Tussen nu en de heropening op 1 juli treffen de bioscoopexploitanten alle voorbereidingen om hun trouwe publiek opnieuw in alle veiligheid te ontvangen. De sector kijkt er naar uit om filmliefhebbers in een gecontroleerde omgeving opnieuw te laten genieten van het grote scherm dat ze de afgelopen maanden hard hebben gemist.

Lees meer over: