Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.02.2018

Meer Caretakers en Mega Destroyers in deleted scenes van Star Wars: The Last Jedi

door Vertigo

Rian Johnson gaf eerder al aan dat we uitgebreide deleted scenes mogen verwachten bij de home entertainment release van Star Wars: The Last Jedi. Nu heeft de regisseur meer uitleg gegeven over de twee grootst scènes die geknipt werden. Die lagen hem nauw aan het hart:

“Een grote scène draait rond de Caretakers, de visachtige wezens die op nonnen lijken en leven op Ahch-To. Je krijgt je hun dorp te zien. Ik vond het een prachtige scène en dacht dat de film niet zonder kon. Toen we hem echter eens weg lieten, bleek dat beter te zijn voor de film. Dan mag je niet teveel blijven stilstaan bij het werk dat in al die shots gekropen is en moet je gewoon op delete drukken. De scène duurt in totaal drie à vier minuten.”

“In de andere scène sluipen Rose, Finn en DJ door de Mega Destroyer. Het is een grappige sequentie van ongeveer vier minuten,” vulde de regisseur aan. “Er zijn ook heel veel kleinere, maar belangrijke scènes geknipt. Zo krijgen we meer te weten over Finns motivatie om Rey te gaan zoeken. In totaal zijn er meer dan 20 minuten aan deleted scenes.

Bron: The Playlist