Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.11.2016

Medea en Strange delen box-office-troon

door Vertigo

Tyler Perry’s Boo! A Madea Halloween staat voor de tweede week op rij bovenaan de Amerikaanse box office lijstjes. Daarmee doet de geflipte komedie het beter dan nieuwkomer Inferno.  

De nieuwste film uit de Robert Langdon-reeks van Ron Howard en Tom Hanks doet het met een opbrengst van 15 miljoen dollar veel slechter dan verwacht. Het vervolg op The Da Vinci Code en Angels and Demons moest minstens 25 miljoen binnen halen om van een succesvolle start te spreken.

Het is de zoveelste sequel in korte tijd die het publiek niet weet te overtuigen. Zoals vaker wordt de schade nog enigszins beperkt door een behoorlijke opbrengst van 133 miljoen dollar op de internationale markt.

De Tom Cruise actiethriller Jack Reacher zakt naar de derde plaats en is daarmee ook niet echt een kassucces. De sequel lokte 58 procent minder bezoekers naar de bioscoop dan vorige week en staat nu op een totaalbedrag van 94 miljoen dollar.

Ook Ouija: Origin of Evil stelt teleur. De horrorfilm is de enige die rond Halloween in de zalen verscheen dus de producers hoopte op een grote opkomst. Momenteel staat de film slechts vijfde in de ranglijst met een opbrengst van 25 miljoen in de VS.

De grootste verrassing dit weekend blijkt Moonlight. Het low budget drama verdrinkt zowat in de lovende recensies en heeft een bijna perfecte score van 99 procent op zowel Rotten Tomatoes als Metacritic. De kleine productie is slechts in 36 filmzalen te bekijken maar wist voor ruim 900.000 dollar aan tickets te verkopen. Dat is een gemiddelde van 25.000 dollar per zaal, veruit het beste van elke film.

Doctor Strange is zelfs nog niet verschenen in de Verenigde Staten maar weet nu al mooie cijfers voor te leggen. Volgens moederbedrijf Disney doet de prent het in zijn internationaal openingsweekend een stuk beter dan onder meer Ant-Man, Guardians of the Galaxy en Captain America: The Winter Soldier met een opbrengst van 86 miljoen dollar.

Doctor Strange is momenteel te zien in 33 landen en staat daar bijna overal bovenaan de box-office. Voor een superheld die lang niet zo bekend is als andere Marvel-personages zijn dat sterke resultaten. Het kan alleen nog maar bergop gaan voor de film want die moet nog uitgebracht worden in verschillende grote landen als de Verenigde Staten, China, Japan, Brazilië en Rusland.

Bron: THR & Variety