Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.06.2017

Matthias Schoenaerts-thriller krijgt Amerikaanse remake door toptalent

door Vertigo

Enkele jaren terug werd Matthias Schoenaerts de hemel in geprezen voor zijn acteerprestatie in Maryland, de thriller van Alice Winocour waarin de Vlaamse ster naast Diane Kruger stond als een ex-militair die een bewakingsopdracht aanvaardt hoewel hij lijdt aan PTSD.

Die film, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Cannes in de Un certain regard-sectie, krijgt nu een Amerikaanse remake door regisseur James Mangold en scenarist Taylor Sheridan.

Dat zijn niet van de minsten, want de eerste leverde eerder dit jaar de fantastisch ontvangen Wolverine-threequel Logan af, en de tweede schreef de scenario’s van Sicario en Hell or High Water en gooit momenteel hoge ogen met zijn regiedebuut Wind River.

Enige element waar wij ons vragen bij stellen, is het nieuws dat Sheridan enkele stevige aanpassingen heeft gemaakt, waaronder het veranderen van de aandoening van het hoofdpersonage, de toevoeging van een romantisch element, de verplaatsing van de setting van de Franse Rivièra naar Mallorca en – hou je vast – de creatie van een personage met franchise-potentieel.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Bron: Collider