Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.10.2020

Matthias Schoenaerts op lijst met acteurs die vaakst deels of volledig naakt in beeld komen

door Vertigo

Uit een studie van de goksite Bingo Sites blijkt dat Ewan McGregor en Eva Green van alle acteurs en actrices het vaakst naakt in beeld zijn geweest.

Bij de acteurs wordt de top vijf vervolledigd door Antonio Banderas, Mark Ruffalo, Sylvester Stallone en Colin Farrell en bij de actrices door Hellen Mirren, Angelina Jolie, Juno Temple en Nicole Kidman.

Wat het percentage films waarin een acteur of actrice naakt was betreft, staan Zac Efron en Alicia Vikander op één. Bij de acteurs prijkt Matthias Schoenaerts op de zesde plek.

Verder is Daniel Craig de acteur die het meeste in zijn bloot bovenlijf verschijnt, gevolgd door Stallone, Matthew McConaughey, Jake Gyllenhaal en Michael Fassbender.

Cameron Diaz is dan weer de actrice die het meeste in haar ondergoed opduikt. Ook Salma Hayek, Charlize Theron, Temple en Rachel McAdams staan in de top vijf.

Banderas, McGregor, Ruffalo, Stallone en McConaughey halen eveneens de top vijf van acteurs wiens blote billen het meeste in beeld komen. Bij de vrouwen scoren Mirren, Kidman, Helen Hunt, Vikander en Diaz het hoogst.

Schoenaerts is dan weer de nummer vijf in de lijst van acteurs met het hoogste percentage films waarin hun achterwerk is te zien. Hij moet de duimen leggen voor Shia LaBeouf, Efron, McGregor en Leonardo DiCaprio.

Daarnaast blijkt dat vrouwen vaker uit de kleren gaan dan mannen. Vrouwen worden gemiddeld 10 seconden per uur of in 18 procent van hun films naakt afgebeeld en mannen 5,9 seconden per uur of in 12 procent van hun films.

Bron: Bingo Sites