Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.07.2020

Matthias Schoenaerts en co. onthullen wat hen aantrok in The Old Guard

door Vertigo

Op de dag voor de release van Gina Prince-Bythewoods The Old Guard op Netflix heeft de cast onthuld waarom ze de film over een groep onsterfelijke krijgers zo interessant vonden.

“Ik haf nog nooit in een film met een soort bovennatuurlijk element meegespeeld,” zegt Schoenaerts. “Het leek mij een origineel idee en dat trok er mij in aan.”

Charlize Theron en KiKi Layne vinden het dan weer geweldig dat de film door een vrouw werd geregisseerd en rond twee vrouwelijke hoofdpersonages draait.

“Jammer genoeg is dat nog steeds een zeldzaam gegeven,” zegt Theron. “Ik vind het gênant dat ik na bijna dertig jaar acteren nog maar weinig dergelijke kansen heb gekregen.”

Marwan Kenzari voelde zich op zijn beurt het meeste aangetrokken door de relatie tussen zijn personage Joe en Luca Marinelli’s Nicky, twee mannen die vijanden waren tijdens de kruistochten, maar uiteindelijk zielsverwanten werden.

“Hun relatie doet mij denken aan die van Achilles en Patroclus in de Griekse mythologie,” zegt Kenzari. “Daar werd ik verliefd op.”

Bron: EW