Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.02.2017

Matthew McConaughey vindt dat het tijd wordt om president Trump te aanvaarden

door Marlies Hamal

Toen acteur Matthew McConaughey tijdens een recent interview werd gevraagd of Hollywood zich zou moeten neerleggen bij het feit dat Donald Trump nu president is, had hij een voor velen verrassend antwoord klaar:

“We hebben niet veel keuze”, aldus McConaughey. “Hij is onze president. Het zijn erg turbulente tijden die voor veel verdeeldheid zorgen. Maar tegelijkertijd wordt het ook tijd voor ons om alles te accepteren en er ons bij neer te leggen. We moeten de volgende vier jaar zo goed mogelijk met hem proberen samen te werken, zelfs diegenen die niet akkoord gaan met alles wat hij gezegd of gedaan heeft. We moeten trouwens afwachten of hij effectief zal doen wat hij beloofd heeft. Het wordt tijd om na te denken hoe we samen constructief kunnen zijn, want hij is minstens vier jaar president.”

Het interview, dat in de eerste plaats diende ter promotie van McConaughey’s nieuwste film Gold, was zondagochtend te horen op de radio, maar het is niet duidelijk wanneer het werd opgenomen. Er bestaat dus de mogelijkheid dat McConaughey dit zei voordat Trump zijn sterk bekritiseerde anti-vluchtelingendecreet ondertekende.

Bron: Entertainment Weekly