Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.01.2022

Matt Reeves schreef The Batman-hoofdrol voor Robert Pattinson

door Vertigo

The Batman-regisseur en -coscenarist Matt Reeves heeft onthuld dat hij de hoofdrol voor Robert Pattinson schreef.

“Van in het begin beeldde ik me het personage in en begon ik naar films te kijken met acteurs uit de juiste leeftijdscategorie,” zegt Reeves. “Robert boeide me en op een gegeven moment begon ik voor hem te schrijven. Ik had geen idee of hij in de film zou willen meespelen.”

Reeves wil met The Batman twee aspecten van de superheld in de verf zetten. “Enerzijds is hij cool,” zegt de regisseur. “Hij ziet er cool uit en hij heeft een coole auto en coole gadgets. Batman lijkt in zekere zin op James Bond. Anderzijds herken je jezelf in hem door al het leed dat hij heeft doorgemaakt.”

“Daarom koos ik voor Robert Pattinson,” vervolgt Reeves. “Hij is een fantastische acteur. Ik wist dat hij met me op zoek kon gaan naar de complexiteit van Batman en hem niet op een oppervlakkige manier zou spelen.”

Ondertussen heeft Reeves het hoofdthema van Michael Giacchino’s The Batman-score gedeeld. “Mijn briljante vriend Michael Giacchiono schreef het hoofdthema voordat ik ook maar iets had gedraaid,” tweet de regisseur.

“Ik weet nog dat ik er samen met mijn coproducent Dylan Clark naar luisterde in mijn auto op weg naar Robert Pattinsons cameratest,” vervolgt hij. “We hadden allebei kippenvel.”

Bron: The Playlist