Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.08.2021

Matt Reeves en Robert Pattinson teasen hun ‘unieke’ Batman-film

door Vertigo

Tijdens de bioscoopuitbatersbeurs CinemaCon heeft Warner een featurette van The Batman vertoond, waarin regisseur Matt Reeves vertelt dat hij zich deels liet inspireren door Frank Millers graphic novel Batman: Year One.

Daarin wordt het oorsprongsverhaal van Batman uit de doeken gedaan. In The Batman is Bruce Wayne (Robert Pattinson) echter al meer dan een jaar actief als Batman.

“Ik had het gevoel dat we al veel oorsprongsverhalen hadden gezien en dat ze steeds verder verwijderd zijn van de echte wereld,” zegt Reeves.

“Het oorsprongsverhaal van Batman werd nog nooit verfilmd op de realistische manier van Year One,” vervolgt hij. “The Batman is geen oorsprongsverhaal, maar je leert een jonge Batman kennen en er wordt naar zijn onstaan verwezen.”

“Batman krijgt ook een grote schok te verwerken. Het idee was om een film met veel praktische effecten te maken en een van de emotioneelste Batman-films ooit.”

Pattinson voegt eraan toe dat The Batman zich zal onderscheiden van vorige Batman-films. “In mijn eerste gesprek met Matt was het meteen duidelijk dat we iets radicaals gingen doen,” zegt de acteur.

Jeffrey Wright, die Commissioner Gordon vertolkt, zegt dat ook Gotham een belangrijke rol speelt in de film. “Gotham is een personage op een manier die we nog niet hebben gezien,” zegt hij.

Bron: EW