Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.08.2021

Matt Damon verduidelijkt uitspraken over gebruik homofoob scheldwoord

door Vertigo

Matt Damon ligt onder vuur omdat hij in een interview zei dat hij op advies van zijn dochter pas onlangs gestopt is met het homofobe scheldwoord ‘faggot‘ te gebruiken. Nu reageert de acteur dat het verhaal niet helemaal klopt.

“Tijdens een recent interview blikte ik terug op een gesprek met mijn dochter, waarin ik probeerde te schetsen hoeveel vooruitgang er is geboekt sinds ik als kind opgroeide in Boston,” zegt Damon.

“Ik legde haar uit dat ‘fag‘ constant en terloops werd gebruikt en zelfs opdook in een film van mij uit 2003. Zij zei dat het woord toch beledigend moet geweest zijn voor de LGBTQ-gemeenschap, hoe ingeburgerd het ook was. Ik was het met haar eens.”

Damon voegt eraan toe dat hij nog nooit iemand een ‘faggot‘ heeft genoemd in zijn persoonlijk leven en dat het gesprek met zijn dochter geen openbaring was.

“Aangezien er nog steeds veel openlijke vijandigheid is tegen de LGTBQ-gemeenschap, begrijp ik waarom mijn uitspraken sommigen het ergste deden vermoeden,” vervolgt hij. “Laat me zo duidelijk mogelijk zijn: ik steun de LGTBQ-gemeenschap.”

Bron: THR

Lees meer over: