Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.09.2021

Marvels Blade-reboot met Mahershala Ali geteased

door Vertigo

Regisseur Bassam Tariq krijgt momenteel lovende recensies voor zijn muzikaal drama Mogul Mowgli en is bezig met de voorbereidingen van zijn volgende langspeler, de Marvel-film Blade.

“Het opwindende aan de film is dat er geen echte Blade-canon bestaat in de comics,” zegt Tariq. “Het enige dat vastligt, is dat hij een vampier is die daglicht kan verdragen.”

“We kunnen ook de impact van de Blade-trilogie met Wesley Snipes niet negeren,” vervolgt hij. “Het superheldenlandschap van vandaag is gecreëerd door een zwarte man. Dat is gewoon zo.”

Tariq voegt eraan toe dat hij vereerd is om samen te werken met hoofdrolspeler Mahershala Ali en scenariste Stacey Osei-Kuffour, die als eerste zwarte vrouw het script van een MCU-film voor haar rekening neemt.

“Het is een eer om met echte zwarte titanen en talenten samen te werken, in dezelfde ruimte te zitten, naar hen te luisteren en van hen te leren,” zegt de regisseur. Wat Ali betreft, is het gevoel alvast wederzijds.

“Mahershala sms’t me voortdurend om te zeggen dat Tariq een buitengewone regisseur is,” zegt Sound of Metal-acteur Riz Ahmed, die de hoofdrol speelt in Tariqs Mogul Mowgli.

“Ik kan verklappen dat Bassam van Blade een rapmusical gaat maken,” grapt Ahmed. “Mahershala was vroeger een rapper en daarom speelt hij Blade.”

Bron: IndieWire