Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.12.2020

Marvel onthult nieuwe films, series en trailers

door Vertigo

Marvel Studios heeft tijdens een presentatie voor Disney-investeerders heel wat nieuwe projecten aangekondigd, waaronder een Fantastic Four-film van Spider-Man-regisseur Jon Watts.

Verder zei studiohoofd Kevin Feige dat er na het overlijden van Chadwick Boseman geen nieuwe acteur zal worden gecast als T’Challa in Ryan Cooglers Black Panther II. De bioscooprelease van de film wordt uitgesteld van begin mei 2022 naar begin juli 2022.

Feige onthulde ook de titel van Ant-Man-threequel: Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas en Michelle Pfeiffer zijn terug van de partij.

Ze worden vervoegd door Kathryn Newton (Pokémon Detective Pikachu) als Ant-Mans dochter Cassie Lang en Jonathan Majors (Da 5 Bloods) als de slechterik Kang the Conqueror.

Christian Bale zal dan weer gestalte geven aan de schurk Gorr the God Butcher in Taika Waititi’s Thor: Love and Thunder, waarvan de bioscooprelease wordt uitgesteld van midden februari 2022 naar begin mei 2022.

In november 2022 verschijnt Nia DaCosta’s Captain Marvel 2, waarin Brie Larson het gezelschap krijgt van Iman Vellani en Teyonah Parris.

Vellani speelt Ms. Marvel in de gelijknamige reeks voor Disney+, waarvan Adil en Bilall enkele afleveringen inblikken en een featurette is verschenen. Parris vertolkt Monica Rambeau, de dochter van Captain Marvels vriendin Maria Rambeau, in WandaVision.

Van WandaVision is een nieuwe trailer verschenen, samen met de eerste trailers van The Falcon and the Winter Soldier, Loki en What If?.

WandaVision is vanaf 15 januari 2021 te zien op Disney+, gevolgd door The Falcon and the Winter Soldier op 19 maart, Loki in mei en What If? later in de zomer.

Daarnaast onthulde Marvel dat Mark Ruffalo zal terugkeren als de Hulk in She-Hulk met Tatiana Maslany (Destroyer) in de hoofdrol. Ook Tim Roth zal een comeback maken in de reeks als zijn The Incredible Hulk-personage de Abomination.

Bovendien kondigde Marvel enkele nieuwe series aan, waaronder Ironheart met Dominique Thorne (If Beale Street Could Talk) als uitvindster Riri Williams aka Ironheart, de opvolgster van Iron Man.

Samuel L. Jackson keert dan weer terug als Nick Fury in Secret Invasion met zijn Captain Marvel-tegenspeler Ben Mendelsohn. Hij zal opnieuw de Skrull Talos vertolken.

Ook Don Cheadles Rhodey aka War Machine krijgt een eigen serie getiteld Armor Wars en Baby Groot zal opduiken in een reeks kortfilms genaamd I Am Groot.

Tot slot plant Disney+ na The Lego Star Wars Holiday Special ook The Guardians of the Galaxy Holiday Special. James Gunn zal opnieuw het script en de regie voor zijn rekening nemen en de special zal in 2022 op de streamingdienst verschijnen.

Bron: Dark Horizons, IndieWire, IndieWire