Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.11.2021

Marvel onthult details Letitia Wrights Black Panther-ongeluk

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat de opnames van Black Panther: Wakanda Forever werden stilgelegd nadat actrice Letitia Wright gekwetst raakte op de set. Nu heeft Marvel in een memo aan de crew meer details onthuld.

Aanvankelijk ging de studio ervan uit dat Wrights verwondingen niet ernstig waren, waardoor er scènes zonder haar werden gefilmd tot ze genezen was. Nu blijkt dat de actrice, wiens personage Shuri haar broer T’Challa (Chadwick Boseman) zou opvolgen als Black Panther, een ‘kritieke schouderbreuk en een hersenschudding met ernstige neveneffecten’ opliep.

Ondertussen doet het gerucht de ronde dat Wright, die eerder in opspraak kwam omdat ze een antivaxer zou zijn, effectief niet gevaccineerd zou zijn tegen het coronavirus. Bijgevolg zou ze mogelijk niet vanuit Londen, waar ze aan het herstellen is, naar de VS kunnen reizen om de shoot af te werken.

Marvel haalt de controverse niet aan in zijn memo en schrijft dat de productie, met Wright, wordt hervat in januari 2022. “We zijn allemaal vastberaden om een uitstekende film af te leveren die de nalatenschap van onze dierbare broer Chadwick Boseman eert,” staat te lezen.

“We kijken ernaar uit om Black Panther: Wakanda Forever te delen met de wereld en zijn er zeker van dat de uitdagingen die we als team hebben overwonnen de film alleen maar krachtiger zullen maken.”

Bron: The Playlist