Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.08.2019

Marvel kondigt drie nieuwe series voor Disney+ aan

door Vertigo

Marvel Studios heeft op de Disney-expo D23 drie nieuwe series voor de streamingdienst Disney+ aangekondigd, namelijk Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk.

In de comics is Ms. Marvel is een moslimsuperheldin en grote fan van Captain Marvel, Moon Knight een miljonair met goddelijke krachten en een psychische stoornis, en She-Hulk een advocate en de nicht van Bruce Banner.

Eerst is het echter de beurt aan The Falcon and the Winter Soldier, gepland voor het najaar van 2020. Daarin zullen hoofdrolspelers Anthony Mackie en Sebastian Stan gezelschap krijgen van oude en nieuwe MCU-gezichten.

Captain America: Civil War-acteurs Daniel Brühl en Emily Van Camp maken namelijk een comeback als Helmut Zemo en Sharon Carter. Ze worden vervoegd door Wyatt Russell als Captain America-concurrent US Agent.

Vervolgens is het de beurt aan WandaVision, een serie rond Scarlet Witch die beschreven wordt als een kruising tussen een fifties-sitcom en Noah Hawleys X-Men-serie Legion.

Hoofdrolspeelster Elizabeth Olsen wordt vervoegd door MCU-veteranen Kat Dennings (Darcy uit Thor), Randall Park (Jimmy Woo uit Ant-Man and the Wasp) en nieuwkomer Kathryn Hahn als haar nieuwsgierige buurvrouw.

In Loki krijgen we dan weer te zien wat er met de verleden versie van de Noorse god (Tom Hiddleston) is gebeurd na Avengers: Endgame. Kate Herron (Sex Education) zal de zesdelige reeks regisseren.

Tot slot wordt in de animatieserie What If…? het Marvel Cinematic Universe op zijn kop gezet. Zo transformeert Captain America’s vlam Peggy Carter, opnieuw gespeeld door Haley Atwell, in de superheld Captain Britain.

Bron: Dark Horizons