Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.04.2019

Marvel gaat voor de ene mijlpaal na de andere én neemt afscheid van icoon

door Vertigo

Terwijl de tickets voor Avengers: Endgame razendsnel de deur uitvliegen, heeft zijn voorganger Captain Marvel de kaap van 1 miljard dollar gehaald aan de globale box-office.

Het is al de zevende aflevering in het Marvel Cinematic Universe die daar in slaagt na de eerste drie Avengers-delen, Black Panther, Iron Man 3 en Captain America: Civil War. In totaal bereikten al 38 films de mijlpaal, waarvan 18 Disney-avonturen. Dat is net niet de helft, maar daar komt wellicht verandering in met Avengers: Endgame.

Captain Marvel is de eerste film in het MCU met een vrouwelijk hoofdpersonage en volgens Avengers: Endgame-regisseur Joe Russo komt er heel binnenkort ook een LGBTQ-superheld. Mogelijk gaat het om de biseksuele Hercules uit de Marvel-comics. Hij zou naar verluidt een rol spelen in Chloé Zhao’s The Eternals.

Eerst is het echter de beurt aan Avengers: Endgame. Dat wordt niet alleen de apotheose van de zogeheten Infinity Saga maar aldus Russo ook de allerlaatste MCU-film waarin Marvel-icoon Stan Lee een cameo heeft. Zijn gezondheid zou hem niet hebben toegelaten om ook in Spider-Man: Far From Home op te duiken.

Bron: Dark Horizons, The Playlist, /Film