Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.12.2019

Marvel-bons verduidelijkt horrorfactor Doctor Strange-vervolg

door Vertigo

Op San Diego Comic-Con afgelopen zomer kondigde Marvel Studios-hoofd Kevin Feige aan dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness de eerste horrorfilm van het Marvel Cinematic Universe zou worden. Dat heeft hij nu een beetje teruggeschroefd.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness is de beste titel die we ooit hebben verzonnen en dat is één van de dingen die er zo opwindend aan zijn,” zegt hij. “Het wordt niet noodzakelijk een horrorfilm, maar een grote MCU-film met enge passages.”

Feige vergelijkt de horrorfactor van de Doctor Strange-sequel met die van Raiders of the Lost Ark, Poltergeist, Gremlins en Indiana Jones and the Temple of Doom.

Raiders of the Lost Ark bevat huiveringwekkende momenten,” zegt hij. “Als kind bedekte ik mijn ogen tijdens de scène waarin de gezichten van de nazi’s smelten.”

Volgens Feige werd voor dergelijke films net de PG-13-rating, waaraan alle Marvel-films voldoen, in het leven geroepen. Aanvankelijk werden ouders met de overkoepelende PG-rating gewaarschuwd voor gevoelige content, maar met de PG-13-rating werd hen afgeraden om kinderen onder de dertien jaar eraan bloot te stellen.

“PG-13-films jagen je schrik aan op een leuke in plaats van een gruwelijke en folterende manier,” zegt Feige. “Doctor Strange in the Multiverse of Madness zal echt eng zijn, maar de horror zal telkens in dienst staan van een opwindende emotie.”

Feige voegt eraan toe dat regisseur Scott Derrickson, die na Doctor Strange ook het vervolg voor zijn rekening neemt, daar in uitblinkt. Derrickson blikte eerder de horrorfilms The Exorcism of Emily Rose en Sinister in.

Bron: Dark Horizons