Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.02.2019

Marvel-bons openhartig over James Gunns invloed en de toekomst

door Vertigo

De concrete plannen voor het Marvel Cinematic Universe na Avengers: Endgame zullen pas later onthuld worden, maar Marvel Studios-brein Kevin Feige lichtte alvast een tipje van de sluier op.

“Alles na Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home zal anders en uniek zijn, zoals al onze films,” zei hij. “We gaan zowel met bekende personages werken als nieuwe waar het grootste deel van de wereld nog nooit van gehoord heeft zoals de Guardians of the Galaxy vroeger. Er zijn er namelijk heel veel.”

Een voorbeeld daarvan zijn de Eternals, een team superhelden waarover The Rider-regisseuse Chloé Zhao zich gaat ontfermen. “We willen graag in één keer een ensemble introduceren zoals met de Guardians of the Galaxy en er niet naar opbouwen zoals met de Avengers.”

“Jack Kirby heeft een immens en geweldig epos over de Eternals gemaakt dat duizenden jaren beslaat,” vervolgde hij. “Dat hebben we nog nooit gedaan en dus is het één van de vele dingen die we na Endgame aanlokkelijk vinden.”

Feige had het ook over de ontslagen Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn, die door velen als de architect van Marvels kosmische films werd aanzien.

“Zijn invloed beperkte zich tot Guardians,” zei Feige, “en de Avengers-films zoals je in Infinity War gezien hebt. We gaan ook zijn scenario van Guardians of the Galaxy Vol. 3 gebruiken. Het idee dat hij de architect van alle kosmiche films was, werd echter online opgeblazen.”

Bron: Dark Horizons