Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.07.2022

Marvel-bons Kevin Feige teaset Fantastic Four-reboot

door Vertigo

Alle vorige versies van Fantastic Four op het grote scherm konden op veel kritiek rekenen bij fans van de superhelden. Marvel-producent Kevin Feige is er daarom op gebrand om bij de reboot in 2024 de fouten uit het verleden recht te zetten. Een origineverhaal, zoals bij de vorige pogingen, wordt het alvast niet.

“We leggen de lat hoog voor onszelf bij de nieuwe adaptatie van Fantastic Four“, legt Feige uit. “Heel wat mensen weten al hoe dit verhaal begon. Ze kennen de basis van de personages. Dus de vraag die we ons stellen, is hoe we dat gegeven vertalen naar iets dat nog nooit op het witte doek te zien was.”

Tegelijkertijd verdedigt Feige de beslissing om pas in 2025 met nieuwe Avengers-films te komen. Dat is een volle zes jaar na Avengers: Endgame. “Vroeger hadden we minder films die over een langere periode gespreid werden. Nu kunnen we – onder meer dankzij series op Disney+ – meer verhalen op korte tijd vertellen. Dus ik vond dat een nieuwe Avengers-films enkel paste als de afsluiter van een volledige saga.”

Bronnen: The Hollywood Reporter, Variety