Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.01.2021

Marvel-bons Kevin Feige openhartig over MCU-uitbreiding op Disney+

door Vertigo

Hoewel het MCU binnenkort een uitbreiding krijgt op Disney+ met series als WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki, is Marvel-baas Kevin Feige niet bang dat het publiek overzadigd zal raken en de bioscoopfilms links zal laten liggen.

Feige produceerde al verschillende Marvel-films nog voordat er sprake was van het MCU en zegt dat er toen ook meerdere uitkwamen per jaar.

“Op een gegeven moment waren er drie in één zomer,” zegt Feige, mogelijk verwijzend naar Daredevil, X2 en Hulk uit 2003. “Ik vroeg me af hoe dat kon blijven duren.”

“In die tijd had ik daar zelf nog geen controle over, maar mijn antwoord was dat het zou blijven duren zolang de films verschillend en uniek waren, personages konden delen en begonnen met het Marvel-logo,” vervolgt hij.

Volgens Feige geldt hetzelfde voor het MCU. “Interessante en unieke dingen thuis en uiteindelijk weer in de bioscoop bekijken, is hoe we ontsnappen aan de werkelijkheid, leren en groeien,” zegt hij.

“Het is Marvels taak om interessante en verschillende verhalen te vertellen, gebaseerd op tachtig jaar aan geweldige comics die zich tot allerlei genres lenen,” vervolgt hij en noemt WandaVision, een sitcom rond Scarlet Witch en Vision, als voorbeeld.

WandaVision is iets volledig anders, er spelen twee Avengers in mee en de reeks begint met het Marvel-logo,” zegt hij en voegt eraan toe dat Phase Four van het MCU nog meer unieke projecten in petto heeft.

Bron: Deadline